Förrätter

  • Dolmadakia ( _ )( G )( Ä ) 135:-

    Våra egna vinbladsdolmar fyllda med ris, nötfärs samt färsk mynta. Serveras med tzatziki.

  • Keftedakia 99:-

    Grekiska köttbullar gjord på nötfärs,mynta oregano. Serveras med en grönsallad samt yoghurtdipp.

  • Dakos 135:-

    Hackade skorpor med en blandning med tomat som en grunddeg. Appliceras med Creme cheesé samt cherrytomater som topping.

  • Feta Tiganiti ( )( _ )( Ä ) 115:-

    Friterad Fetaost inlindad i Filodeg. Serveras med honung samt sesamfrön.

  • Bougiourdi ( Stark ) (G)(Ä) 125:-

    Ugnsbakad Fetaost med topping av hackad tomat, paprika, lök, oliver.

  • Friterad Manuriost (_) 135:-

    Med sesamfrön samt cherry chutney.

  • Halloumi (G)(Ä) 120:-

    Grillad halloumi, tomater med basilika samt ugnsrostade cherrytomater smaksatt med timjan samt oregano.

  • Cozze ( _ )( _ )( Ä ) 165:-

    Vitvinskokta färska blåmusslor i saffranssås. Serveras med rostat vitlöksbröd.

  • Grillad Octopus (_)(G)(Ä) 155:-

    Serveras med fava kikärtor delade samt karamelliserad lök.

  • Kalamarakia (_)(_)(_) 145:-

    Grillad Ostronskivling med en dressing gjord på olivolja, mynta och citrus. Serveras med en mixad sallad.

  • Grillad Ostronskivling ( L )( G )( Ä ) 99:-

    Friterad Bläckfisk, serveras med grönsallad samt rödbetor pikles och tartarsås

  • Bläckfisk Carpaccio ( L )( G )( Ä ) 135:-

    Tunt skivad Octopus marinerad med olivolja, vitlöksvinägrett. Serveras med saltgurka, paprika, blandsallad samt kronärtskocka.

  • Osttallrik (_)(_) 99:-

    Fem olika ostar, serveras med honung samt grissini.

  • Charktallrik (_)(_)(_) 99:-

    Fem olika charkprodukter. Serveras med grissini.

  • Vitlöksbröd (L)(Ä) 52:-

Sallader

  • Horiatiki (_)( G )( Ä ) 130:-

    Vår tolkning av Traditionell Grekisk sallad med tomater, gurka, fetaost, oliver, rödlök, paprika och kapris. Serveras med en dressing av olivolja och oregano.

  • Amvrosia Salata ( L )( G )( Ä ) 130:-

    Vår sallad under Apelsinträdet, med årstidens grönsallad , apelsinjuice, grönt äpple med ett stänk av honung , samt rostade pinjenötter

  • Kallrökt lax ( L )( G )( Ä ) 130:-

    Kallrökt lax med sallad, morot, pickles och en dressing gjord på senap, dill samt en droppe av Angostura.

VARMRÄTTER

I barnmenyn ingår en glass, personalen kommer fråga om när de är dags

  • Lammracks(_)(_)(_) 279:-

    Panerad lammracks med panko, persilja, rosmarin och timjan. Serveras med en smakrik tourlou och hasselbackspotatis.

  • Lammytterfilé (_)(G)(Ä) 289:-

    Med en Syrlig Rödbetsrisotto, rödvinsås samt rödbetor skivor

  • Ugnsbakade Lammlägg (L)(G)(Ä) 269:-

    Serveras med grillade morötter samt parmesankorg fylld med champinjoner

  • Fylld Psaronefri (G)(Ä) 239:-

    Fylld fläskfilé med soltorkade tomater, äkta fetaost, olivolja, rosmarin. Flamberad med rött vin smaksatt av plommon samt fikon. Serveras med potatispuré med smak av tryffelolja.

  • Moussaka 215:-

    Klassisk maträtt från medelhavet. Moussakan är byggd på skivad potatis, nötfärs, aubergine samt bechamelsås i olika mellanlager. Serveras med en härlig blandad sallad samt tzatziki.

  • Bifteki Gemisto 195:-

    Lamm och nötfärsbiffar med en ostfyllning av Graviera. Biffarna toppas med tomatsås. Serveras med finskuren friterad potatis samt tzatziki. Extra biff 55:-

  • Oxrisotto(_)(_)(Ä) 215:-

    Strimlad Black Angus med basen av en risotto. Hackad Lök och paprika, vitlök samt smörstekta färska svampar och parmesanost. Serveras med grillat vitlöksbröd.

  • Grillad Black Angus (L)(G)(Ä) 289:-

    Oxfilé 220 gr. Grillade Paprikor i tre färger, sås av köttets sky samt en fylld bakpotatis med en röra av champinjoner, lök, paprika.

  • Entrecoté ( Svenskproducerad ) (_)(G)(Ä) 279:-

    Grillad Entrecoté 220 gr. Serveras med potatispure,sauterad spenat och polenta samt en sås baserad på köttets sky med tillsatta örter.

  • Ossobuco ( Mör ) (_)(G)(Ä) 249:-

    Marinerat Kalvlägg kokat i långkok med färska rotfrukter. Serveras med en risotto med smak av saffran.

  • Souvlaki Chirino (_)(_)(_) 189:-

    Marinerad karré på spett. Serveras på en salladsbädd med tzatziki samt pita. Friterad potatis +15:- Extra spett + 50:-

  • Souvlaki Kotopoulo (_)(_)(_) 189:-

    Marinerad Kycklingfilé på spett. Serveras på en salladsbädd med tzatziki samt pita. Friterad potatis +15:- Extra spett +50:-

  • Souvlaki Moskari (_)(_) 199:-

    Marinerad Kalvfilé på spett. Serveras på en salladsbädd med tzatziki samt pita. Friterad potatis +15:- Extra spett +55:-

FISK

  • Havsabborre (_)(G)(Ä) 249:-

    Medelhavets fisk grillad och flamberas med vitt vin, smörstekt fänkål, salladslök samt spenat. Serveras med en kompott av vitlöksfrästa linser.

  • Grigliata di pesce(L)(G)(Ä) 289:-

    Ugnsbakad havskräfta, jätteräkor, bläckfisk, samt dagens fisk. Serveras på en bädd av blandad sallad med soltorkade tomater, oliver och rödlök. Tillval ; extra stor portion + 100, potatispuré eller risotto 42:-

  • Rullad torskfile (G)(Ä) 215:-

    Fyllda med sparris serveras med skordalia ( vitlökspure ) en touch av rödbetor samt svarta linser

VEGETARISKA RÄTTER

  • Vegetarisk Tallrik (G)(Ä) 179:-

    Bakpotatis med en fyllning av aubergine, tomat , paprika Toppas med parmesanost. Serveras med tzatziki , chtipiti samt sallad

  • Svamp Risotto (_)(_)(Ä) 189:-

    Risotto med en härlig blandning av lök, vitlök och smörstekta färska svampar samt parmesanost. Serveras med grillat vitlöksbröd.

  • Vegetarisk Pasta ( _ )( Ä ) 189:-

    Pasta Penne i en lätt grundad tomatsås, feta kapris, oliver gurka samt färsk basilika.

Pasta

  • Skaldjurspasta ( _ ) 265:-

    Tagliatelle med havskräfta, musslor, samt tigerräkor, i en tomatsås med smak av timjan. Pastarätten avslutas med attt flamberas med ouzo för en rikligare smaksättning.

  • Vegetarisk Pasta ( _ )( Ä ) 189:-

    Pasta Penne i en lätt grundad tomatsås, feta kapris, oliver gurka samt färsk basilika.

  • Oxpasta ( _ ) 215:-

    Pasta Pappardelle med strimlad black Angus. Saft från färsk tomat för syrlighet. Champinjoner, paprika, lök, vitlök för smaksättning. Avslutas med en liten mängd grädde.

  • Extra stor portion XXL 70:-

Tillbehör

  • Marinerade Oliver ( L )( G )( Ä ) 50:-

    Marinerade Kalamataoliver med olivolja, vinäger, vitlök samt apelsin.

  • Melitzanosalata (G)(Ä) 55:-

    Aubergineröra med fetaost, paprika, lök och tabasco

  • Tzatziki ( G )( Ä ) 55:-

    Grekisk yoghurt, med gurka och vitlök.

  • Chtipiti (G)(Ä) 55:-

    Kryddstark fetaoströra med paprika

Dessert

I barnmenyn ingår en glass, personalen kommer fråga om när de är dags

  • Baklava 95:-

    Ursprungsområde Balkan. Söt sirap bakelse av filodeg finhackade valnötter, kanel samt nejlika. Serveras med glass.

  • Valnöts Bakelse 85:-

    En bakelse i grund av en sockerkaka med valnötter samt sirap. Serveras varm med glass.

  • Tiramisu 95:-

    Italiensk nationalbakelse med savoiardi biscuits doppat i espresso kaffe samt konjak

  • Milfey 69:-

    Filodeg bakelse med vaniljkrämsfyllning, Serveras med kardemumma som topping.

  • International milk cake (G) 89:-

    Mjölkbakelse med vaniljsmak, Toppas med honung samt kanel.

  • Chokladmousse (G) 80:-

    Mörk choklad. med glass och grädde + 15

  • Citrus cremé (G) 79:-

    Serveras med jordgubbsglasyr.

  • Frukttallrik (L)(G)(Ä) 79:-

    Säsongens frukter och bär i en härlig kombination.

  • Sorbet (_)(G)(Ä) 79:-

    Med smak av Hallon, passionsfrukt samt mango.

  • Glass (G) 69:-

    Glass med sås.

take away

Alla rätter finns även tillgängliga som take away. Ring oss eller kom in och beställ